Sunday, January 24, 2010

Jõuluaeg

Traditsioonilisel jõulukontserdil Rootsi Mihkli kirikus esiesid meie poisid poistekoori ja tüdrukud mudilaskooriga. Laulud olid ilusad ja kontsert meeldis kõigile vanematele väga.

Sel aastal oli algklassilastel ühine jõulupidu. Kõik klassid said laulda. Meie ja 3.b klass mängisime ka flööti. Peol oli ka jõuluvana. Saime üsna priske kingikoti.
Pärast tegime veel väikese etenduse oma klassi vanematele. Meie näidendis olid päkapikud, kes jõule ette valmistasid. Ja üks päkapikk, kes kõik segi ajas. Lõpuks sai temastki õigetpidi päkapikk.
Siis sõime veel klassis piparkooke ja pidu oligi läbi.

Viimasel koolipäeval oli meil algklassilaste jõulukontsert. Ja siis saimegi jõuluvaheajale.

Jõululaat

Ka sel aastal toimus jõululaat. Me olime selleks hoolega valmistanud. Küpsetasime piparkooke ja muffineid, meisterdasime ja tegime pilte-kaarte. Laadal oli palju müüjaid ja ostjaid. Melu oli suur. Teenisime klassiga pisut üle 1200 krooni. Laadatuluga toetame oma sõpru leemureid loomaaias.

Jõuluetendus Väike nõid

Ene jõule käisime kõigi algklassilastega koos nukuteatris muusikali Väike nõid vaatamas. Peaosas oli Iris Vesik. Näitlejatel olid väga põnevad kostüümid. Eriti nõidadel. Ka laulud ja tantsud olid toredad. Meile meeldis etendus väga.

Esmaabikursus


1.detsembril oli meil esmaabitund. Õppisime verejooksu peatama ja sidet tegema. Seda võib meil elus vaja minna.

Käisime televisioonimajaga tutvumas

20.novembril käisime telemajas. Nägime ruume, kus saateid tehakse ja aparaate, mis sealjuures abiks on. Eriti põnev oli see, et nägime ka saadete lindistusi. Pehmed ja karvased ja Erisaade olid just parasjagu salvestamisel ja meiegi saime sellest osa.
Teletööst on meil nüüd palju parem ettekujutus.

Käisime Lilleküla Tuletõrjedepoos

Me käisime klassiga tuletõrjedepoos külas. Egerdi onu on tuletõrjuja ja nii me sina saimegi. Nägime tuletõrjujate tööruume, tuletõrjeautot seest, tuletõrjujate varustust ja filme tulekahjudest. Seal oli väga huvitav ja me saime päris palju teada ka sellest, kuidas ise tulekahjudest hoiduda ja tulekahju korral käituda.
Oli väga põnev!

Vägivallavaba päev


Meie koolis õpivad sõbralikud ja toredad õpilased. Vahel see küll kipub mõnel ununema. Vägivallavaba päeva puhul korraldas õpilasomavalitsus joonistusvõistluse, millest meiegi osa võtsime.

Isetehtud raamatud


Me oleme sel aastal teinud päris mitu raamatut. Kirjutasime ja joonistasime oma perest, loomadest ja oma koolist.
Enne kooliraamatu tegemist käisime koolimuuseumis. Otsisime pilte ja jutte Internetist, raamatutest ja küsisime vilistlastelt. Kõige toredamad olidki lood, mis vilistlastelt kuulsime. Tööd said väga ilusad ja huvitavad. Oma kooli sünnipäevaks saime toreda näituse üles panna.

Edukad kunstnikud

Oleme teinud palju toredaid kunstitöid. Võtsime osa kunstivõistlusest Mina ja Tallinn oma kollaažidega. Meil läks väga hästi. Ralfi ja Aho ühistöö sai preemia. Samuti sai tubli osavõtu eest terve klass kiita.